Broken linkbuilding

Broken linkbuilding
Anthonie

Wat is broken linkbuilding?

De ‘main goal’ bij linkbuilding is het verkrijgen van backlinks van hoge kwaliteit. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, een manier hiervan is gebruik maken van ‘Broken Linkbuilding’.

Het woord ‘broken’ zegt het eigenlijk al een beetje. Bij broken linkbuilding wordt het internet afgespeurd naar backlinks op kwalitatieve website’s naar websites die niet meer werken of doorverwijzen naar een 404 pagina. Door vervolgens contact op te nemen met de beheerder van de pagina, wordt jouw pagina of blogpost als alternatief gepresenteerd. Maar hoe vind je de 404 pagina’s en de pagina’s die erna toe linken?

Onze werkwijze

De eerste stap bij broken linkbuilding is het zoeken naar voor de website relevante pagina met ‘broken backlinks’. Wij gebruiken hiervoor onze favoriete tool Ahrefs. Met deze tool wordt een voor de klant relevante website ingevoerd en laat de tool weten of er 404 pagina’s aanwezig zijn. Vervolgens wordt er een analyse gedaan, waarbij de webpagina’s naar voren komen die naar deze oude pagina linken. Daarna is het een kwestie van kijken welke website interessant is en van voldoende kwaliteit is, waarna de beheerder van de website wordt aangeschreven en de website van de klant als alternatief wordt gepresenteerd.

Zelf proberen?

Het is goed mogelijk om zelf met broken linkbuilding aan de slag te gaan zonder een Ahrefs abonnement af te sluiten. Hiervoor heb je alleen de Google Chrome browser nodig en deze plugin.

Stap 1: Via de Chrome browser ga je via Google opzoek naar relevante linkpagina’s of startpagina’s.
*Tip om makkelijk relevante linkpagina’s te vinden is door te Googlen op: “(Zoekwoord/branch) inurl:links”.

Stap 2: Na het vinden van een relevante pagina klik je op het ‘check my links’ icoontje rechts boven in Google chrome en laat je de tool zijn magic doen. Na een seconde of 20 zullen alle links die niet meer werken rood kleuren.

broken linkbuilding

Stap 3: Open een willekeurige ‘broken link’ en plaats deze in de link explorer van MOZ. Deze tool geeft je (10x per maand gratis) een aantal backlinks die naar deze 404 pagina linken.

Stap 4: De laatste stap in het broken linkbuilding proces is het aanschrijven van de eigenaar van de website die je zojuist via MOZ hebt gevonden. Laat hem/haar weten dat er een dode link op zijn website staat en presenteer jouw link als alternatief.

Vragen of uitbesteden?

Vragen over het toepassen van broken linkbuilding of linkbuilding uitbesteden aan een professionele partij? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*