Wat is CTA?

Wat is CTA?
Anthonie

Wat is een Call to Action button?

Een Call to Action (CTA) button heeft als doel de bezoeker te verleiden een bepaalde handeling uit te voeren. Over het algemeen gaat het hier om het kopen van producten, het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een (proef) abonnement. Belangrijk is dat de CTA button opvalt, vertrouwen geeft en op strategische plekken staan.

Voorbeelden CTA buttons

Hieronder een aantal Call to Action buttons die wij voor onze gewaardeerde klanten hebben geplaatst. Wil jij (onder andere met goede CTA buttons) online beter scoren? Vraag dan een maatwerk voorstel aan. Wij laten je dan vrijblijvend en geheel kosteloos weten wat er beter kan.

Call to Action button

Call to Action button 2

Call to Action button 3

CTA optimalisatie tips

Zelf aan de slag met Call to Action? Hieronder een aantal tips, waarmee je je bezoeker verleidt om te klikken.

  1. Grote knop: Zorg dat de knop goed zichtbaar is, maar overdrijf niet.
  2. Boven de vouw: Zorg ervoor dat er altijd een CTA knop zichtbaar is zonder te hoeven scrollen.
  3. Kleur: De kleur van de knop mag niet ‘vloeken’ met de huisstijl van de website. Vrijwel alle kleuren mogelijk? Kies dan oranje,
  4. Tekst: De tekst in de button moet de bezoeker laten weten wat hij gaat doen. ‘In winkelwagen’, ‘Contact opnemen’ en ‘Offerte aanvragen’ worden het meest gebruikt.
  5. Icon: Als het niet te druk wordt kan je prima een bijpassende icon in de tekst van de button gebruiken, dit kan op een positieve manier de aandacht van de bezoeker trekken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*