Wat is DA en PA?

Wat is DA en PA?
Anthonie

DA en PA waardes

De DA en PA zijn afkortingen voor ‘Domain Authority’ en ‘Page Authority’. Ze worden berekend door het algoritme van MOZ. Des te hoger deze waardes zijn, des te groter de kans is dat je goed scoort in Google. De waardes kunnen worden verbeterd met kwalitatieve linkbuilding.

Domein authority

Domein autoriteit wordt aangegeven op een schaal van 0 tot 100. Des te hoger de score, des te beter. Het geeft aan hoe de website in zijn scoort. De score hangt af van vele factoren, zoals: Externe links, interne links, de verdeling van de links, anker teksten, kwalitatieve content en social media vermeldingen.

Page authority

Pagina autoriteit heeft net als bij domein autoriteit een score van 0 tot 100. Het verschil is alleen dat elke pagina hier individueel wordt berekend. Op deze manier kan je inzicht krijgen in een specifieke landingspagina en de progressie hiervan volgen. Om een hogere PA te krijgen zijn dezelfde optimalisatie punten als bij het DA van belang, echter wordt het PA ook positief beïnvloed als bijvoorbeeld oude blogposts af en toe worden geüpdatet, waardoor ze relevant blijven.