Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?
Anthonie

Wat is linkbuilding?

LinkbuildingLinkbuilding is het verzamelen van backlinks naar jouw eigen website. Door dit op de juiste manier te doen zal het linkprofiel van de website verbeteren, hierdoor kunnen er betere resultaten in Google behaald worden. Maar natuurlijk zitten er wel een paar ‘spelregels’ aan. Lees snel de do’s en don’ts op het gebied van linkbuilding.

Do’s en don’ts

De werkwijze is heel belangrijk bij linkbuilden. De gouden regel is dat linkbuilding ‘natuurlijk’ moet zijn en absoluut niet over-geoptimaliseerd, dit zal namelijk resulteren in een penalty. Hierbij een aantal van onze do’s en don’ts.

  • Don’t: Programma’s en scripts kopen/draaien die automatisch backlinks genereren.
  • Do: Goed onderzoek doen naar de website en handmatig linkbuilden
  • Don’t: Geen links op zogeheten ‘linkfarms’. Deze website’s hebben verder geen interessante waarde en zijn puur opgezet voor linkbuilding.
  • Do: Niet alleen linken op het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden. Plaats ook branded links, link vanaf afbeeldingen en gebruik anchors als ‘klik hier’ of ‘meer informatie’
  • Don’t: Artikelen plaatsen op PBN websites. PBN staat voor Private Blog Network, dit zijn veelal artikel websites die puur zijn opgericht voor linkbuilding werkzaamheden.
  • Do: Plaats artikelen op gewaardeerde nieuwswebsites en zorg voor nieuwswaardige content dat interessant is voor de lezer.

Linkbuilding uitbesteden

Wil jij hoger scoren in Google en zeker zijn van kwalitatieve backlinks? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.