Website verhuizen

Website verhuizen
Anthonie

Website verhuizen

Wanneer je een splinternieuwe website hebt laten bouwen, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk live hebben. Logisch, want het is een spannend moment en je bent erg trots op het uiteindelijke resultaat. Maar ‘even een nieuwe website live zetten’ klinkt makkelijker dan het is. Zo moet er rekening gehouden worden met de oude URL-structuur, database wijzigingen en rechten op de server. Gelukkig nemen wij alle zorgen voor je uit handen wanneer je een website bij ons hebt laten maken. Maar ook wanneer een andere partij de website heeft laten maken, helpen wij je graag!

301 Redirects

301 redirectDe kans is er groot (vooral als het een oude website betrof) dat de URL-structuur her en der wijzigt. Om de opgebouwde SEO-waardes niet te verliezen is het van belang dat de URL wordt doorverwezen middels een zogeheten 301 redirect. Er zijn verschillende soorten redirects. Een 301 zegt eigenlijk tegen de zoekmachines ‘permanent verhuisd’. Wanneer dan gronline.nl/oude-pagina wordt geopend, wordt je automatisch doorgelinkt naar gronline.nl/nieuwe-pagina (test het maar 😊). Op deze manier komen in het verleden gedeelde social links, blog links en de daarbij behorende SEO-waardes weer netjes uit bij de nieuwe pagina. Het goed inregelen van de 301 redirects is een secure klus en kan afhankelijk van de hoeveelheid links, veel tijd kosten. Maar je hebt er dan ook heel veel plezier van als technisch alles weer goed staat.

Database en rechten op de server

Wanneer de nieuwe website op de test omgeving is goedgekeurd, moet deze worden verhuisd. Voordat de verhuizing begint zijn de URL’s al in kaart gebracht en staat er al een zogeheten php of htaccess bestand klaar met de 301 doorverwijzingen. Als de website dan daadwerkelijk overgaat moeten alle verwijzingen van het testdomein ook worden omgezet naar het domein waar de website op gaat draaien. Tot slot worden ook alle rechten op de server goed ingesteld, zodat hackers buiten de deur blijven, maar jijzelf nog wel wijzigingen aan de website kan doen.

Contact

Vragen over het verhuizen van een website of heb je hulp nodig bij het verhuizen van de website? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*