Google Penalty

Geel, of zelfs direct rood

Penalty

Wat is een Google penalty?

Anders dan bij bijvoorbeeld een partijtje voetbal is het krijgen van een penalty in de online wereld niet wenselijk. Google deelt penalty’s uit aan website’s die de regels van de zoekmachine overtreden. Een penalty kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer de ‘rich snippets/schemas‘ gemanipuleerd worden, maar ook in het geval van ‘giftige en spam links’.

Penalty linkprofiel

Het linkprofiel van jouw bedrijf wordt gevormd door de backlinks naar de website, dit proces heet linkbuilding en is een tijdrovende klus. Goede linkbuilding (zoals wij dat uitvoeren) gaat handmatig en resulteert in relevante backlinks van websites met domein autoriteit.
Google Penguin

Maar helaas

Maar er zijn ook bedrijven die het iets minder nauw nemen met de regels. Veelal met behulp van automatische computerprogramma’s genereren zijn in korte tijd veel backlinks naar een website. Op de korte termijn kan het zijn dat de website hoger in Google komt, maar uiteindelijk zullen deze links ervoor zorgen dat jouw website enorm zakt of zelfs helemaal niet meer te vinden. Google Penguin is het algoritme dat links controleert en penalty’s uitdeelt aan overtreders, met alle gevolgen van dien..,

Heb ik een penalty?

In de meeste gevallen kan je heel eenvoudig zien of jouw website een penalty heeft gekregen van Google. Hiervoor hoef je alleen maar even in te loggen op Google Search Console en in het linker rijtje op ‘handmatige acties’ te klikken. Als je geen penalty hebt en alles goed is zal daar ‘Geen problemen gedetecteerd’ staan.

Heb je wel een penalty gekregen, en heb je hulp nodig om deze er weer af te krijgen? Stuur ons dan even een WhatsAppje of een mailtje, dan gaan wij je helpen!